Seminaarit ja luennot

Perusteesit

  1. Ymmärrettävyys: Luennon tulee koskettaa kaikkia, liittyä arkeen ja synnyttää uusia ajatuksia.
  2. Yhteisöllisyys: Luennon tulee synnyttää elämyksellinen ajattelutilanne, jossa tunnetason yhteys toisiin tukee kunkin henkiklökohtista onnistumista.  Jokainen työskentelee itsensä kanssa eikä ketään haasteta esiin.
  3. Hellä dynaamisuus:  Ytimessä on jokaisen ihmisen ainutkertaisuus, arvo ja loukkaamattomuus.
  4. Paremmalla ajattelulla parempaa elämää: Luennon tulee nostaa esiin uusia elämää rikastavia vaihtoehtoja, luoda laaja-alaista kokonaiskuvaa, herättää eteenpäin viitoittavia kysymyksiä. Filosofian tehtävänä on vahvistaa osallistujan paremman elämän mahdollisuuksia. 
  5. Ytimessä osallistujan omat oivallukset: Tärkeämpää kuin uusi tieto on ajattelun liike ja osallistujan omat oivallukset. Tärkeimmät totuudet ovat jo valmiiksi useimmille tiedossa, mutta arki jyrää olennaisen alleen. Kiireen, välittömien tehtävien ja erilaisten viihtyvyyshoukutusten keskellä ihmiset eivät muista tai jaksa seurata totuuksiaan. Siksi tarvitaan tilanteita, joissa ihminen voi rauhassa keskittyä sellaisten viisausten tiedostamiseen, mitkä olennaisimmin säätelevät hänen arkeaan ja kanssaelämäänsä toisten kanssa.
  6. Kohottavuus: Luennon tulee luoda tilanne, missä osallistujan ajattelu saa siivet alleen ja olennaisuudet avautuvat voimistavina.

Katso videoita. Esan luennot Aalto-yliopistossa vuodesta 2013 Youtubessa

Luentotuotteet

Tilausluennot: Yritykset ja työyhteisöt ovat yli 30 vuoden ajan käyttäneet Esan metodeja luotsatakseen itsensä valtavaan kasvuun ja maailmanmaineeseen. Lue lisää.

Johtamisen intensiiviseminaari: Kahden päivän seminaari Esan kanssa on superlatiivinen sukellus elämän syväkerroksiin ja transformativinen hyppy eteenpäin. Helppo, ajattelua elävöittävä irtautuminen arjesta tuo uusia voimavaroja käyttöösi välittömästi. Lue lisää

Pafos-seminaarit: Ajattelun huippuseminaari Pafoksen lämmössä Kyproksella.  Kokemus vailla vertaa. Vuodesta 1995. Pafos-seminaari on paras tapa kokea Esan ajatukset käytännössä. Lue lisää.

Kokemukset luennoista

Läpi vuosien ihmiset ovat kokeneet Esan luentotilanteet erittäin vapauttavina, rohkaisevina ja ajatuksia synnyttävinä. Monet löytävät luennon kuluessa omia kätkeytyneitä perusajatuksiaan. Mikromuutoksia seuraa ja mikromuutoksista makromuutoksia. Luento ei kuitenkaan tavoittele mitään tiettyjä muutoksia, tai esittele valmiita muutosohjelmia. Osallistujan omat oivallukset ovat avainasemassa. Siksi luennot on koettava itse.

Tilaa luento

Heräsikö kysymyksiä, tai haluatteko tilata luennon? Lähetäkää meille viesti!