Tietoa E. Saarisesta

E. Saarinen on arjen filosofi, Aalto-yliopiston professori ja Hyvinkäältä kotoisin oleva tavallinen sälli, joka asuu Helsingin keskustassa, rakastaa perhettään ja haluaa auttaa ihmisiä onnistumaan elämässään unelmien ehdoin.

Filosofin suuri unelma on kävellä Bulevardilla 80-vuotiaana vaaleanpunaiseen smokkiin pukeutuneena, täysin kaljuuntuneena, rakastettunsa Kuningattaren kanssa, katsoen tätä samoin rakastunein silmin kuin seurusteluaikana 1980-luvun alkupuolella.

Teoksessa Cameo - filosofin elämää lähes 50 E Saarisen ystävää kuvaa omia vaikutelmiaan filosofista, tai itseään, filosofin välähtäessä kavalkadissa hitchkockmaisen ohimenevästi. Kirja on loppuunmyyty mutta sen voi tilata sähköpostitse E Saariselta.

Perheensä ja filosofian rinnalla E. Saarisen elämän kulmakiviä ovat hänen ystävänsä. Joitain innostavia kotisivuja ovat

M.A.Numminen Rosa Liksom Leif Segerstam

Jorma Uotinen Pekka Himanen Heidi Liehu Ari Vatanen

Ilkka Niiniluoto Raimo P. Hämäläinen Mark C. Taylor

Heikki Peltola Lenita Airisto Mauri Ylä-Kotola

Jan Blomstedt

Monilla keskeisillä esaaris-maailmankuvan nostehenkilöillä ei kuitenkaan ole kotisivuja - Jussi Parviainen, Pentti Kouri, Matti Alahuhta, Jorma Ollila, Jörn Donner, Ensio Miettinen, Marjaana Virta, Hannu Tarmio, Kirsti Lonka, Kirsti Paakkanen.

E. Saarisen tärkeimmät opettajat Helsingin yliopistolla olivat akateemikko Oiva Ketonen ja tutkijaprofessori Jaakko Hintikka sekä epäsuorasti akateemikko G.H. von Wright ja loogikko Krister Segerberg.  Yksi suuri innoittaja oli Erik Tawaststejerna.

Filosofiset innoitteet: Jean-Paul Sartre, Sokrates, Bertrand Russell (lukioaikana), analyyttinen filosofia (opiskeluaikana ja väitöskirjavaiheessa), Platon, Pipsa the Queen (since 1983).

Systeemiälyn tutkimusryhmän kotisivut

Kuvaus Aalto-yliopiston kotisivuilla

Kuvaus 375 Helsingin yliopiston humanistia -sivuilta